Vanliga Frågor » Fungerar det att bleka tänderna med whitening tandkräm?

Fungerar det att bleka tänderna med whitening tandkräm?

Colgate whitening tandkräm

När du borstar dina tänder med en whitening tandkräm ser dina tänder vitare ut. De kommer dock inte blekas av tandkrämen. De whitening tandkrämer som finns på marknaden innehåller för det mesta olika typer av mikropartiklar. Dessa mikropartiklar polerar eller slipar dina tänder och gör därmed att dina tänder ser vitare ut. Den främsta egenskapen i en whitening tandkräm är att den slipar bort ytliga fläckar från dina tänder. Tandkrämen motverkar även att nya fläckar bildas på dina tänder.

Du bör ta det försiktigt när du borstar dina tänder med en whitening tandkräm. Rekommendationer säger att du inte bör använda dig av en elektrisk tandborste i samband med whitening tandkräm. Du bör heller inte använda dig av en allt för hård tandborste, särskilt inte om du vet med dig att du borstar hårt. För hård tandborstning med en hård tandborste gör att du kan skada dina tänder även om du använder dig av en "vanlig" tandkräm.

Det har gjorts tester som visat att resultatet av olika typer av whitening tandkrämer skiljer sig ganska mycket åt. En del "vanliga" tandkrämer var enligt testet till och med bättre på att göra tänder vitare och renare än whitening tandkrämer. Tester har också visat att en del whitening tandkrämer gav synliga repor på emaljen, medan andra whitening tandkrämer var betydligt skonsammare.

Gilla oss på Facebook