Tobak – En vanlig orsak till gula tänder

tobak-missfärgar-tändernaInnan tandblekning slog igenom stort så kunde man nästan se på personer vilka vanor de hade. Det finns flera faktorer som påverkar tändernas lyster negativ och gör dem gula. Personer som t.ex. inte borstade tänderna bra och som utsatte tänderna för preparat som missfärgar fick jätte gula tänder.

Tobak är en av de absolut vanligaste orsakerna till att folk får gula tänder idag. Tyvärr är det också så att de som använder tobak regelbundet är de som också har absolut gulast tänder överlag. Men om det finns andra faktorer som också påverkar tänderna, hur kommer det sig att rökning och snusning gör tänderna så gula?

Anledningen grundar sig i att de andra faktorerna utsätts alla människor ungefär lika mycket för. Det finns så klart individuella skillnader men överlag utsätts vi alla för de andra faktorerna ungefär lika mycket.

Om vi ser till kaffe och te som t.ex. missfärgar tänder så är det en mycket vanlig dryck bland alla vuxna. Vi har överlag också en ganska bra munhygien så den faktorn skiljer sig inte heller speciellt mycket för missfärgningens skull. Rödvin är dock något inte alla dricker, men de som dricker det utsätts sällan i så stor mängd att man direkt kan se det på dem.

Mediciner eller andra orsaker som missfärgar tänderna drabbar väldigt på personer.

Tobak klyver däremot samhället i två grupper där den ena gruppen brukar tobak väldigt lite eller inte alls medan den andra gruppen gör det dagligen i form av ett beroende. Beroendet gör att du utsätts för tobak dagligen och i en mängd som successivt gör dina tänder gulare.

Även om du bleker dina tänder så kommer en fortsatt användning av tobak att ta dig tillbaka dit igen.

Om du tycker att du har gula tänder och vill göra något åt det så finns det flera bra produkter för tandblekning som du kan använda hemma. Du kan jämföra priser på tandblekning i vår prisjämförelse.

Detta inlägg postades i Allmänt den av . Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>