Tandblekningsmetoder » Tandblekning Hemma

Tandblekning Hemma

Tandblekning hemma med DentaWorks

Det finns olika metoder att använda sig av för tandblekning hemma. Vilken metod som passar dig bäst beror på hur mycket missfärgningar du har på dina tänder, samt hur snabbt du vill att processen ska gå. Du kan välja att bleka enskilda tänder, eller alla på en gång. Den vanligaste metoden för tandblekning hemma är att bleka alla tänder på en gång.

Om du undrar var du kan köpa dessa produkter så hittar du alla återförsäljare i prisjämförelsen.

När du bleker alla tänder på en gång gör du det med hjälp av en tandskena och tandblekningsgel. Du kan välja olika styrka på din tandblekningsgel. Om du efter avslutad behandling fortfarande har missfärgningar på dina tänder kan du välja att komplettera med någon av de andra metoderna. Du kan då välja mellan att bleka de återstående fläckarna med en penna, eller med en metod som liknar små klistermärken som du fäster på tänderna.

Oavsett vilken metod du väljer så är det enkelt och smidigt att genomföra tandblekning hemma. Du kommer få noggranna instruktioner medskickat så blekningen av tänderna blir så bra som möjligt.

Hur lång tid tar det att bleka tänderna hemma?

Hur lång tid tandblekningen tar beror bland annat på hur missfärgade dina tänder är. Det beror även på hur vita du vill att dina tänder ska bli, samt vilken styrka du väljer på din tandblekningsgel. De flesta som provat på att bleka sina tänder hemma har sett resultat redan efter en eller ett par behandlingar. De flesta uppnår ett optimalt resultat av sin tandblekning efter 30 timmar.

Om du bleker dina tänder med en tandblekningspenna eller med klistermärkena ser du resultatet i spegeln i princip på en gång. När du bleker med bettskena och gel tar det lite längre tid. Rekommendationer säger att du bör ha bettskenan inne en och en halv till två timmar åt gången. Första behandlingen kan det räcka med en timme. Det är inte hur lång tid en enskild behandling, utan hur lång tid den totala behandlingen varar, som avgör resultatet.

Hur ser tandblekningsprocessen ut?

Tandblekningsprocessen börjar med att du formar två tandskenor, en för vardera käke. Dessa formar du genom att sänka ner en av skenorna i hett vatten som du kokat upp, i ett par, tre sekunder åt gången. Om tandskenan inte blir mjuk när du doppar den i vattnet är vattnet för kallt. Var noga med att inte ha den i vattnet längre än 10 sekunder, eftersom den kan krympa eller på annat sätt ta skada om den är nere i vattnet för länge.

Tandblekningsskena från DentaWorks

När den är tillräckligt mjuk för att forma placerar du tandblekningsskenan över dina tänder och trycker hårt på framsidan så att den formas efter dina tänder. Du kan dessutom ta hjälp av din tunga för att forma den på baksidan. Ha kvar tandskenan i munnen tills den svalnat och härdat. Sedan upprepar du processen med den andra käken.

Om du inte är nöjd med hur tandblekningsskenan sitter på dina tänder kan du forma om dem ett par gånger. Efter att formen är som den ska kan du klippa av tappen på bettskenan. Du kan även klippa av dem på längden och höjden så att tandskenorna sitter bekvämt på dina tänder.

Innan du börjar bleka dina tänder bör du borsta dina tänder för bäst resultat. Detta bör du göra innan varje blekningsomgång. Bäst resultat får du om du använder en mjuk tandborste och även sköljer munnen med ett bakteriedödande medel efter tandborstningen. Du bör undvika att använda tandtråd i samband med att du bleker dina tänder för att minska risken för irritation i tandköttet.

Du fortsätter sedan med att trycka ut gel i bettskenans främre del. En liten droppe i vardera tandavtryck räcker. Du kan välja att bleka alla dina tänder, eller bara de tänder som syns när du ler. Majoriteten bleker bara de tänder som syns. När du sedan placerar bettskenan i munnen ska du pressa bettskenan mot de tänder där du applicerat gel för att få den att fördela sig jämnt. Skulle det komma blekningsgel på ditt tandkött bör du torka av det, till exempel med tops.

Din första blekningsbehandling bör vara ungefär 35 minuter. Öka sedan successivt upp till två timmar per behandling tills det att du når ditt önskade resultat. Vissa känner av ilningar i tänderna, det går då bra att minska tiden för behandlingen per gång. Dessa ilningar brukar försvinna efter ett par dagar.

Glöm inte att rengöra mun och tänder efter behandlingen. Gör även rent tandblekningsskenan efter varje behandling.

Billigaste tandblekningen hemma?

Följande produkter är ett utdrag av de billigaste tandblekningskiten. För att jämföra alla tandblekningsprodukter bör du besöka vår jämförelse.

Gilla oss på Facebook