Tandblekningsmetoder » Hem

Tandblekningsmetoder

När det kommer till tandblekning så finns det flera metoder att välja mellan. De billigaste och enklaste metoderna kan du göra hemma dessutom. Att bleka tänderna med tandblekningsgel är det vanligaste och bästa och det finner du mer information under "Tandblekning hemma". De andra metoderna för att bleka tänderna hemma är tandblekningspenna och white strips. Du hittar även information om så kallade "whitening-tandkräm"

Andra tandblekningsmetoder är att gå till en klinik få sina tänder behandlade med laser, alternativt att besöka en tandläkare och låta dem genomföra tandblekningen åt dig. Detta är egentligen samma tandblekningsteknik som du kan utföra hemma och därför också som det har blivit så populärt att göra det hemma. Det är inte minst billigare att göra tandblekningen själv och dessutom kan du sitta i TV-soffan under tiden.

Metoderna för att bleka dina tänder

Fördjupa dig i de metoder som finns så du kan hitta det som passar dig bäst.

Tandblekning Hemma

Tandblekning hemma med blekmedel i tandskenor är den vanligaste tandblekningsmetoden och den som ger jämnast resultat. Under 1-2 veckor med en behandling per dag så får du successivt vitare tänder. Klicka på läs mer för att få se hur tandblekningen går till.

Tandblekningspenna

Med tandblekningspennan får du kontroll över vilka tänder som ska blekas och kan kompensera för ojämnheter som uppstått. Den är också enkel att ta med sig och kräver inte samma förberedelser som tandblekning med skena och gel.

White Strips

White Strips är tejpbitar med klister innehållande blekmedel. De är enkla att sätta på och ger ett bra resultat. Metoden ger bättre resultat för de som har jämna tänder och bleker mest framsidan av tänderna.

Whitening Tandkräm

Vanliga whitening-tandkrämer kan användas för att putsa upp ytan och bibehålla dina vita tänder längre än vad vanliga tandkrämer kan. De är lämpliga att använda efter du blekt dina tänder.

Tandblekning med Laser

Tandblekning med laser är något du måste göra på en klinik. Tandblekningen är en starkare gel och med hjälp av lasern så på skyndas blekningen och du kan se resultat efter bara en behandling.

Tandblekning hos Tandläkare

Tandblekning hos tandläkare kan vara tryggt men kostar betydligt mer. Tandläkaren gör först en undersökning av din munhälsa och därefter får du en starkare tandblekningsgel som du först använder där och sedan i hemmet.

Gilla oss på Facebook