Vanliga Frågor » Kommer även mina lagningar att blekas?

Kommer även mina lagningar att blekas?

Nej, enbart dina tänder kommer att blekas av tandblekningsgelén. Tandblekningsgelér är sammansatta på ett sätt som gör att enbart emaljen av dina tänder kommer att blekas av blekmedlet.

Det går bra att bleka dina tänder trots att du har lagningar. Eventuella kronor, fyllningar, konstgjorda tänder eller andra förändringar som gjorts av dina tänder kommer inte påverkas av tandblekningsgelén. Dina lagningar kommer inte att skadas när du bleker dina tänder.

Även om någon av dina tänder skulle vara konstgjord går det bra att bleka dina tänder. De tänder som är av till exempel plast eller porslin kommer inte att påverkas av blekmedlet. Dina äkta tänder kommer att blekas precis lika bra som tänder görs hos de personer som inte har några konstgjorda tänder.

En del personer som har använt sig av tandblekningsgel har upplevt att deras porslinständer blivit ljusare. Detta är dock ingen garanti för att det även ska fungera på just dina tänder. Om dina porslinständer blir ljusare med tandblekning bör detta ses som en extra bonus.

Om du är osäker på om du kan bleka dina tänder bör du konsultera med din tandläkare innan du påbörjar behandlingen. Detta är särskilt viktigt i det fall att du har ett öppet sår i munhålan. Du bör även konsultera din tandläkare innan du påbörjar en tandblekning om du har problem med tandlossning.

Gilla oss på Facebook