Tandblekningsmetoder » Tandblekningspenna

Tandblekning Hemma

Tandblekningspenna

En tandblekningspenna är en applikator som är formad som en penna. Denna är fylld med ett blekmedel, oftast i ganska hög koncentration. Det finns bara några milliliter blekmedel i pennan, men den varar längre än man kanske tror.

Tandblekningspennan är enkel att använda. Allt du behöver göra är att trycka på toppen av pennan. Blekmedlet fyller då penseldelen av tandblekningspennan. Tänk på att använda en lätt hand så att doseringen inte blir överdriven. Penseldelen är väldigt liten för att passa alla olika typer av tänder. Du applicerar därför tandblekningen på var enskild tand.

Det enda du behöver när du använder dig av tandblekningspennan är själva pennan och en spegel. Den är därför väldigt smidig att ha med när du ska ut och resa. Du kommer att se resultatet av blekningen redan efter några få minuter.

Många som använder sig av tandblekningspennan använder den som ett komplement till tandblekning med bettskena. Det händer att tandblekning med bettskena ger ett ojämnt resultat. I dessa fall kan du använda dig av tandblekningspenna för att förbättra resultatet på de tänder som blivit ojämnt blekta.

Precis som vid annan tandblekning varierar resultatet med tandblekningspenna. För ett så bra resultat som möjligt är det viktigt att applicera blekmedlet jämnt med pennan. Hur länge effekten varar varierar även det beroende på din kost och andra vanor. Läs mer mer om vad som missfärgar dina tänder.

Fördelar och Nackdelar med Tandblekningspenna

En av de största fördelarna med att använda en tandblekningspenna för att bleka dina tänder är dess storlek. Den är lätt att ha med sig när du till exempel är ute på en resa. Du behöver endast ha med dig den lilla pennan, inga andra hjälpmedel som till exempel en bettskena.

Största nackdelen med en tandblekningspenna är att den måste appliceras på enskilda tänder. Om du vill bleka alla dina tänder blir tandblekningspennan komplicerad. På grund av dess utformning är det svårt att komma åt de tänder som sitter längst in i munnen. Tandblekningspennan fungerar bäst när du enbart vill bleka en eller ett par tänder, eller bättra på den tandblekning du gjort med bettskena och gel. Resultatet är inte lika varaktigt som en tandblekning där du bleker alla tänder på en gång.

Billiga Tandblekningspennor

Nedanför finner du de billigaste tandblekningspennorna. Du kan jämföra pris på alla tandblekningsprodukter om du går till prisjämförelsen i menyn.

Gilla oss på Facebook