Tandblekning hemma har blivit lättare

Tandblekning hemma med DentaWorksAtt bleka tänderna själv där hemma är något som varit populärt i en tioårs tid nu. Mycket har dock förändrats sedan de första tandblekningsprodukterna för hemmabruk nådde marknaden.

EU har gått in och reglerat tandblekningsmarknaden dels för de produkter som ska användas hemma, men även de tandblekningsprodukter som kliniker och tandläkare använder sig av. Detta har gjort att tandblekningsprodukterna inom EU förändrats och nya har tillkommit.

Idag har du som konsument ett stort alternativ av produkter att välja mellan. Det finns ett tiotal tillverkare som alla har sitt utbud av olika produkter för tandblekning hemma och tack vare bra jämförelsesidor kan du enkelt hitta det som passar dig bäst.

Eftersom mängden väteperoxid som får finnas i produkterna kraftigt begränsas har detta lätt till att det idag finns säkrare produkter på marknaden. Tandläkare har dock fortfarande möjligheten att erbjuda produkter med mycket mer väteperoxid än vad som får säljas direkt till konsumenter online eller i butik. Väteperoxid är frätande fast det krävs väldigt dålig munhälsa för att det ska vara ett problem och därav anledningen till att endast tandläkare idag har rätt att sälja det till konsumenter. Fördelen med det är att att blekningen går snabbare och man får resultatet man vill ha med färre behandlingar.

Det dyraste alternativet du kan använda dig av idag är att vända dig till tandläkaren. Där kommer du betala för tandläkarens tid och för en dyrare bettskena (som förvisso har något bättre kvalitet). Där genomför du första behandlingen på plats och sedan slutför du din tandblekning genom att bleka ett x antal gånger hemma.

De billigare alternativen som ger ett väldigt bra resultat också är att vända sig till produkter som du kan beställa online eller köpa direkt på apoteket. Dessa produkter ligger normalt runt 400-500 kronor och du kan läsa om de olika metoderna här.

Detta inlägg postades i Allmänt den av . Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>