Tandblekningsmetoder » Tandblekning med Laser

Tandblekning med laser

Tandblekning med laser

Tandblekning med laser fungerar ungefär som när du genomgår en tandblekning med blekningsgel. När du använder laser för att bleka dina tänder skyndar det på blekningsprocessen.

Tandblekning med laser är något du enbart kan utföra hos en tandvårdsklinik. Den blekningsgel som används vid tandblekning med laser är för det mesta av ett starkare koncentrat än den blekningsgel du använder dig av när du själv bleker dina tänder med bettskena.

Om du enbart använder dig av blekningsgel tar det avsevärt längre tid att uppnå det resultat du önskar dig, än om du använder gelén med en accelerator såsom laser. I det fall att du inte har allt för missfärgade tänder behöver du inte vara hos tandvårdskliniken mer än någon timme. Skulle dina tänder vara väldigt missfärgade, kan du behöva göra ytterligare ett besök hos din tandvårdsklinik för att uppnå det önskade resultatet.

En del personer som gjort tandblekning med laser upplever ilningar i tänderna efter behandlingen. Dessa uppkommer då tänderna under behandlingen värms upp med hjälp av det starka ljuset från lasern. Var inte orolig om du är en av de som drabbas av biverkningar, ilningarna i dina tänder kommer gå över efter en kort stund. För de flesta som upplever ilningar går biverkningarna över på ett par dygn.

Gilla oss på Facebook