Tandblekningsmetoder » Whitening Tandkräm

Whitening Tandkräm - Blek tänderna med tandkräm

Tandblekning med Pepsodent

Det finns ett brett utbud av tandkrämer för tandblekning. Till skillnad från vad man kan tro innehåller dessa tandkrämer inget blekmedel. Tandkrämer som gör dina tänder vitare benämns som ”whitening”-tandkräm. Den innehåller ett polermedel som polerar bort missfärgningar eller smuts som inte vanlig tandkräm klarar av att ta bort.

Tandblekning med tandkräm är ett bra komplement till andra typer av tandblekning. Om du vet med dig att du borstar dina tänder hårt är det en god idé att använda dig av en mjukare tandborste. Eftersom ”whitening”-tandkräm polerar dina tänder kan du slita på tanden om du borstar för hårt. Rekommendationer säger att du inte bör använda dig av elektrisk tandborste i samband med att du gör en tandblekning med tandkräm.

För att verkligen få dina tänder vita så rekommenderas tandbleknings hemma med skena eller white strips.

Fungerar det?

Hur bra tandkrämer med polermedel fungerar varierar. Det beror bland annat på hur du sköter dina tänder i övrigt, vad du äter och hur du borstar dina tänder. Eftersom ”whitening”-tandkrämer inte innehåller någon form av blekmedel, bör du inte förvänta dig att dina tänder blir så vita som de skulle bli med riktig tandblekning. Däremot fungerar denna typ av tandkräm bra om du vill ta bort fläckar från till exempel koffein och tobak.

Var så försiktig som möjligt när du borstar tänderna med ”whitening”-tandkräm, så undviker du att slita för mycket på emaljen. Tester har dock visat att vanliga tandkrämer kan fungera likvärdigt med ”whitening”-tandkrämer, beroende på hur du borstar dina tänder.

Köp whitening tandkräm

De flesta matvarubutiker har whitening tandkrämer, men även Internetbutiker om du hellre beställer från nätet.

Gilla oss på Facebook