Vanliga Frågor » Vilken tandblekningsmetod är snabbast?

Vilken tandblekningsmetod är snabbast?

Vilken tandblekningsmetod som är snabbast beror på hur du ser det. Det finns en rad olika metoder, men vissa måste du underhålla oftare än andra, vilket gör att de tar upp mer tid.

Tandblekning med tandblekningspenna är den tandblekningsmetod som ger det snabbaste synliga resultatet. Redan efter en kort stund ser du resultatet när du står framför spegeln och bleker dina tänder. Tandblekning med penna fungerar bäst om du bara vill bleka ett fåtal tänder. Du måste bleka en tand i taget, vilket kan vara lite besvärligt om du vill bleka dina kindtänder. Det är även tidsödande, då du inte kan göra något annat under tiden.

Resultatet av tandblekning med tandblekningspenna är inte lika långvarigt som när du bleker dina tänder med en tandskena. Det kan dock ta upp till 30 behandlingstimmar innan du når det optimala resultatet när du bleker dina tänder med tanskena och gel. Något snabbare går det om du påbörjar din tandblekning hos en läkare i kombination med laser. De använder också ett starkare tandblekningsmedel.

Tandblekning med tandskena hemma är bra då det inte hindrar dig från att utföra andra sysslor under tiden som blekmedlet verkar på dina tänder. Om du vill snabba på behandlingen kan du välja ett något starkare koncentrat av blekmedlet. Resultatet du får med en bettskena och tandblekningsgel varar upp till några år, beroende på dina vanor.

En annan metod som är mycket enkel att använda sig av är White Strips. Det är tejpremsor som du klistrar på tänderna och som bleker dina tänder över 30-40min. Här slipper du obehagliga moment som att svälja blekmedel och det är lätt att utföra exempelvis hushållssyslor när du använder det, vilket sparar tid.

Gilla oss på Facebook