Vanliga Frågor » Måste jag bleka alla mina tänder samtidigt?

Måste jag bleka alla mina tänder samtidigt?

Nej, du kan välja vilka och hur många tänder du vill bleka åt gången. Om du enbart vill bleka en eller ett par av dina tänder behöver du inte köpa ett tandblekningskit med munskena. Det finns i huvudsak olika metoder att använda sig av när du vill bleka enstaka tänder.

Du kan antingen använda dig av en tandblekningspenna, eller av klistermärkesliknande papper med blekmedel på en sida. Såväl tandblekningspennan som klistermärkena ger snabba och tydliga resultat. Du kommer kunna se skillnad på dina tänders nyans i stort sätt på en gång.

Tandblekningspennan är smidig att ha med sig när du ska ut och resa. Den är dessutom mycket enkel att använda. Du trycker ut lite blekmedel precis som en vanlig penna, sedan penslar du ett tunt lager på var separat tand. För ett så bra resultat som möjligt är det viktigt att blekmedlet penslar på jämt.

Klistermärkena är inte större än en tand. De är enkla att stryka på den tand du vill bleka. Det tar ungefär en halvtimme för blekmedlet att verka. Efter att det gått en halvtimme drar du enkelt av klistermärket från tanden. För bästa resultat bör du upprepa processen två gånger per dag.

Tänk på att dessa tandblekningsmetoder inte ger ett lika långvarigt resultat som när du bleker tänderna med bettskenor och gel. Hur länge dina tänder håller sig vita beror bland annat på din kost och andra vanor.

Gilla oss på Facebook