Vanliga Frågor » Hur lång tid tar det att bleka tänder?

Hur lång tid tar det att bleka tänder?

Tid att bleka tänderna

Hur lång tid det tar att bleka dina tänder beror på en rad olika faktorer och den totala tidsåtgången för tandblekning är helt individuell. För att du ska uppnå bästa möjliga resultat för din tandblekning kan det ta upp till 30 timmar totalt. De flesta som använder sig av tandblekning blir däremot nöjda redan efter 10 till 20 timmar av behandling med produkterna.

Majoriteten ser resultat redan efter den första behandlingen. Rekommendationen är att du börjar med att behandla i 30 minuter, men att du efter ett par behandlingar ökar till minst 60 minuter åt gången. Det är effektivast om en behandling varar mellan 90 till 120 minuter.

Hur många behandlingar du behöver beror på hur dina tänder ser ut från början, önskat resultat samt vilken styrka du valt på din tandblekningsgel. Faktorer som spelar in i hur lång tid det tar att uppnå önskat resultat är många. Bland annat spelar din ålder, tandtyp samt vilken sorts missfärgningar du har in i hur lång tid det tar.

Du kan själv välja i vilken takt du vill bleka dina tänder. En daglig behandling är att föredra, men det totala antalet behandlingstimmar spelar störst roll för resultatet i slutändan. Du kan välja att bleka dina tänder snabbare om du har bråttom, eller dra ut det under en längre period.

Det tar ungefär två veckor innan du ser det slutliga resultatet av din tandblekning. I det fall att du håller på att få keramiska ersättningar på dina tänder bör du hålla detta i åtanke, så att dina blekta tänder har samma färg som de keramiska ersättningarna.

Gilla oss på Facebook