Vanliga Frågor » Är det dåligt att borsta tänderna med salt för att göra dem vita?

Är det dåligt att borsta tänderna med salt för att göra dem vita?

Tandblekning med salt

Många har provat på att borsta sina tänder med salt. En hel del av dessa påstår att de fått vitare tänder med hjälp av enbart salt. Salt är betydligt billigare än andra tandblekningsmetoder, men det finns inga belägg för att det verkligen fungerar. Experter anser att det i det närmaste är värdelöst.

Man vet att emaljen skadas om du borstar dina tänder med salt. Dessutom kan du uppleva irritation i tandköttet om du borstar dina tänder med salt. Ett skonsammare val för dina tänder är tandblekningsmedel. De olika sorters tandblekningsmedel som finns sliter inte på emaljen.

När du väljer att bleka dina tänder med tandblekningsgel kan du välja om du vill bleka enstaka eller alla dina tänder på samma gång. Om du vill bleka alla dina tänder gör du det enklast med bettskenor och gel. Du får utförliga instruktioner om hur du ska gå tillväga oavsett vilken tillverkare du väljer.

Vill du enbart bleka enstaka tänder kan du välja mellan en tandblekningspenna eller så kallade White Strips. Med tandblekningspennan ser du resultat i stort sätt direkt efter du strukit på gelén. White Strips är små klistermärken som du fäster på de tänder du vill bleka. När du tar bort dem efter en halvtimme ser du resultatet.

Oavsett vilken av metoderna du väljer krävs det att du utför dem kontinuerligt för att uppnå ett optimalt resultat. Hur lång tid det tar innan dina tänder når den önskade nyansen är individuellt.

Gilla oss på Facebook