Så bra är tandblekningen du gör själv

tandblekning-sjalvMånga känner sig osäkra för att bleka tänderna själva hemma eftersom de tänker att det är svårt och att saker och ting kanske kan gå fel.

Det känns helt enkelt tryggare att låta en professionell tandläkare sköta jobbet. Men att bleka tänderna hemma är inte ett dugg svårt, tvärt om är det väldigt enkelt.

De produkter som finns att tillgå på den svenska marknaden idag är mycket bra och risken att dina tänder skulle ta skada är mycket liten. Men tandblekningsprodukterna skiljer och olika blekmedel kan ha olika effekter.

De tandblekningsprodukter som fortfarande använder väteperoxider kan ge ilningar och irritation på tandköttet. Man har även kunnat påvisa mikroskopiska förändringar på emaljen som gör den mjukare. Även om emaljen återhämtar sig så är en mjukare emalj mer känslig mot kariesangrepp. Vi rekommenderar därför att du använder Peroxidfria tandblekningsprodukter för att skydda dina tänder.

I vår prisjämförelse har vi lagt in så du enkelt kan kryssa i ”Inga peroxider” för att se produkter som inte är baserade på detta.

Några saker som dock är viktiga att tänka på innan du bleker tänderna, oavsett om det är hemma i badrummet eller i tandläkarstolen är att det är viktigt att du har en god munhygien. Har du till exempel hål i tänderna så bör du inte bleka tänderna fören hålet är lagat, annars kan det hända att tanden blir inflammerad. Se därför till att du varit hos tandläkaren nyligen så de sett över dina tänder.

Här på sidan kan du finna flera produkter för tandblekning hemma – både med gel och tandblekningspenna.

Detta inlägg postades i Allmänt den av . Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>