Förbättra ditt självförtroende genom ditt utseende

Oavsett ålder kan det vara skönt att komma tillbaka till skolan eller arbetet med en extra knyck självförtroende i ryggen. Det finns flera sätt att göra detta på och det skiljer sig mellan åldrarna. Men grundtanken är att förbättra saker med sig själv som man vet kan uppmärksammas av andra vilket ger ett resultat av bättre självförtroende.

Det är dock viktigt att skilja på självkänslan och självförtroende. Om du har dålig självkänsla så överskattar eller underskatt du din egen förmåga och dessa tips är alltså inte till att förbättra den. Det är viktigt att du vet vem du är och vad du går för, och då kommer det även kännas bättre när du förbättrar punkter med dig själv.

Det är svårt att dra en gräns om vad som är etiskt korrekt eller ej, men barn ska få lov att vara barn. När barn dock kommer in på högstadiet och ibland tidigare än så så förväntas de att vara mer än bara barn, dels av sig själva men även av vuxna och detta förändrar deras situationen markant.

Dessa tips jag ska dela med mig av har mindre betydelse för någon som inte betraktas som vuxen i andras och sina egna ögon. Det är också viktigt att du förstår varför det är på ett visst vis och därför kommer jag först gå igenom det.

Vi dömer ofta hunden efter håren

Det finns de som skulle argumentera att detta inte är så, men det första vi gör när vi möter en annan människa är döma dem efter hur de ser ut. Vår syn är ett av våra mest dominanta sinnen och det är naturligt att detta sinne får en stor betydelse när vi möter andra människor.

Människan samlar en mängd information undermedvetet och använder detta för att ställa in sig på framtida scenarion som den kommer råka ut för. Det är inte ens säkert att du lägger märke till det utan detta sker helt automatiskt.

En person som fått dålig upplevelse av hundar kommer kanske få en klump i magen varje gång den passerar en hund, eller en viss hundras. Detta är ett extremt scenario men vi är generellt sätt väldigt duktiga på att placera in andra människor i fack. Och det tar tid att byta fack när man väl blivit placerad i ett.

När du möter en människa kommer du temporärt placera denna i ett fack efter vad du förväntar dig att den ska bete sig. Dessa slutsatser drar du alltså av utseendet och hur personen rör sig och beter sig. Grunden till ditt beslut baseras helt på tidigare erfarenheter. När denna personen väl öppnar munnen har den endast några minuter på sig att bevisa att den ligger i fel fack, annars kommer den få jobba mycket hårt för att byta fack.

Det är därför mycket viktigt att andra människor vill ta en på allvar och ett viktigt steg är att se till att man inte själv blir placerad i fel fack hos de man möter.

Förbättra ditt utseende är nyckeln till en bra start

Det finns flera sätt att göra detta på men alla sätt har för avsikt att placera dig i ett bra fack när du möter en annan människa. Det är sedan upp till din sociala förmåga att stanna kvar i detta fack.

Det viktiga här skulle jag nog säga att du inte förändrar dig till något du inte vill vara. Välj hur du vill vara och sträva efter att nå dit. ”Don’t fake it ’till you make it. Fake it ’till you become it” är ett bra uttryck som Amy Cuddy sagt i ett framförande om hur kroppsspråket formar den du är. Hon menar att det inte bara är hur andra ser dig som påverkar hur du känner dig, utan även hur du själv ser dig och hur du kan förändra det.

Jag kan rekommendera att du tar en titt på hennes video då kroppsspråket mycket väl är en del av ditt utseende. Det är inte det första man tänker på men mycket viktigare än vad många tror.

Här är några punkter som du kan se över och jobba på att förbättra.

  • Nya kläder – Att känna sig välklädd är lika viktigt på en nobelmiddag som till vardags. Det är inte gratis men nya kläder kan lyfta dig mycket.
  • Bra smink och kosmetiska produkter – För män är detta inte viktigt då de inte konkurrerar på detta plan. För kvinnor är dock detta mycket viktigt. Men en grundregel är att det är bättre att sminka sig för lite än för mycket och om du sminkar dig för mycket så har kvaliteten på sminket en stor betydelse.
  • Börja träna – En vältränad kropp är attraktiv vare sig du är kvinna eller man. Lite styrketräning varje vecka kommer göra underverk på ditt självförtroende oavsett vilket kön du har.
  • Ät rätt – Ät absolut inte för lite då din kropp kan ta mycket skada, men det samma gäller att överäta. Kombinera träning med bra kost. Som ungdom ska du aldrig ”banta” då resultatet ofta blir fel. Fokusera på träning och rådfråga med skolsköterskan om din kost. Kunskap är nyckeln till framgång här.
  • Träna på ditt kroppsspråk – Precis som de tar upp i videon ovan så är kroppsspråket mycket viktigt hur du uppfattas av andra. Träna på det och försök förbättra hur du går, sitter och gestikulerar.
  • Blek dina tänder – Eftersom detta är en tandblekningssida kan jag inte undgå från att tipsa om detta. Att gå från gula tänder till vita kan göra underverk på leendet. Undvik dock att bleka tills du uppnår en vita där du bländar medmänniskor omkring dig :)

Där är några viktiga punkter att se över. Det finns givetvis fler och om du funderar på det så är jag säker på att du kan komma på en hel del. Försök dock inte offra hälsan mot ett bättre utseende. Att sola solarium är ett exempel på detta och något jag verkligen avråder.

Hur kan utseendet påverka mitt självförtroende?

Ditt självförtroende förstärks när andra människor uppmärksammar dig på ett bättre sätt och när du förbättrar punkter med dig själv. Detta behöver inte vara direkt kopplat till utseendet men det är det första andra ser och därför också ett bra ställe att börja.

När du förbättrar punkter med dig själv, även om andra inte ser det så får du långsamt en bättre självsäkerhet. Om du har bra koll på mode så vet du att du har bättre koll än många andra och du om du tränat ett tag på gym så vet du att du har en snyggare kropp än de som inte tränar. När du sedan får det bekräftat av andra med kommentarer som ”Vad snygga kläder du har, var har du köpt dem?” så förbättras det ytterligare.

Kunskap kan också förbättra ditt självförtroende men det får en betydelse först när du öppnar munnen eller när andra människor ser dig ta beslut. För en lyckad karriär är detta givetvis mycket viktigt men är också en process som tar mycket längre tid. Det är dock ingen tvekan om att mycket kunskap inom allmänbildning och specifika inriktningar förbättrar ditt självförtroende också. Det är en bekräftelse på att du är duktig på något och garanterat något som andra kommer lägga märke till.

Utseendet är dock kritiskt vare sig du vill eller inte och det är också något man alltid kan jobba på att förbättra.

Detta inlägg postades i Allmänt den av . Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>