Tandvård är A och O för att ha vita tänder

tjej-borstar-tandernaAtt man får missfärgade tänder från början har oftast att göra med på vilket sätt du behandlar dina tänder. Det finns många livsmedel som ger missfärgningar på tänderna, kaffe, te och rödvin är det som missfärgar allra mest. Cigaretter och framför allt snus gör också dina tänder riktigt gula.

Du behöver naturligtvis inte sluta helt med allt detta för att få vitare tänder, även om det bästa givetvis är att sluta helt, så hjälper det även att bara skära ner på detta.

Tandvård är A och O för att ha vita tänder, du måste borsta dina tänder! Även om du har blekt dina tänder till det perfekta Hollywood-leendet så kommer det inte att hålla särskilt länge om du inte sköter dina tänder.

Att borsta tänderna är det första man bör komma ihåg att göra, här är en bra tandborste riktigt viktigt men också på vilket sätt du borstar tänderna. En eltandborste kan lättare få bort smuts och bakterier, tänk på att inte borsta för hårt då det kan skada tandköttet.
Men bakterierna i munnen sitter inte bara på tänderna, och det är inte bara tänderna som måste vara rena för att du skall kunna få ett bra resultat efter din tandblekning. Tungan är också full med bakterier, tänk på att skrapa!

Tandtråd är också mycket viktigt. Utan en välvårdad mun håller inte din tandblekning och det kan dessutom vara riskfyllt att ens bleka tänderna. Om du till exempel har obehandlad karies kan du få inflammerade tänder.

Detta inlägg postades i Allmänt den av . Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>