Maten som gör dina tänder missfärgade

kaffe-missfargar-tandernaMånga undrar varför deras tänder över huvud taget blir gula. Det finns ett flertal svar på den här frågan. Till exempel så gulnar tänderna dessvärre med åldern, oavsett hur duktig man är med sin tandvård. En del mediciner får också tänderna att gulna. Olika människors tänder har även olika nyanser, en del har helt enkelt bara vitare tänder än andra, orättvist nog.

När du äter mat bildas också en hinna utanpå emaljen som gör att tanden ser gulare ut. När du borstar tänderna så försvinner stora delar av denna hinna. Det finns flera sätt att få bort denna hinna men många av dagens tandborstar tar bort så pass mycket att man sällan behöver tandläkarens hjälp till detta.

Det är dock så att all mat du äter som innehåller färgämnen (naturligt som onaturligt) kommer tränga in i din emalj och påverka dess lyster negativt. Det är just för detta som du kommer behöva tandblekning för att korrigera.

Exempel på mat och dryck som missfärgar tänder är:

  • Rödvin
  • Te
  • Kaffe
  • Cola

Utöver det så är tobak som snus och cigaretter negativt för din färg på tänderna. Dina tänder kommer helt enkelt gulna om du använder dig av det. Av just den anledningen är det också många som kompenserar detta med tandblekning.

Naturligtvis hjälper det att borsta och ta hand om sina tänder även om man inte kan ge upp kaffet och cigaretterna, men du kommer inte att få bort missfärgningarna helt. Enda sättet att bli kvitt den otrevliga gulnaden på dina tänder är helt enkelt att dra ner rejält på dessa produkter, eller i alla fall några av dem. Det är extra viktigt att hålla sig borta från detta under blekningsperioden då du inte kommer få samma resultat annars.

Det man kan tänka på när det gäller mat som missfärgar dina tänder är att försöka äta så mycket naturlig mat som möjligt. Om du verkligen inte kan ge upp kaffet så är det i alla fall bättre att dricka det med mjölk. Vatten och mjölk är utan tvekan de vanligaste dryckerna som är mest skonsamma mot tänderna.

Om dina tänder redan är missfärgade så är det relativt billigt att åtgärda det med ett tandblekningskit att använda hemma. Det finns ingen anledning att känna sig missnöjd när det är så pass billigt att korrigera missfärgningen. Ta en titt på priserna i vår jämförelse och se om där är något som passar din plånbok.

Detta inlägg postades i Allmänt den av . Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>