Estetisk Tandvård blir allt vanligare

vackert leendeDet är numera ganska vanligt med olika typer av estetisk tandvård. Estetisk tandvård kan yttra sig i flera olika typer och former. En väldigt vanlig typ av estetisk tandvård är tandreglering. Denna används för att rätta till bettfel genom att till exempel sätta in en tandställning i patientens mun.

En annan väldigt vanlig typ av estetisk tandvård är tandblekning. Denna har blivit väldigt vanlig under senare år då den har blivit både lättare och billigare att använda eftersom du kan göra den hemma med hjälp av en plastskena. Det finns också tandblekningsmetoder som tejp och penna vilka används för att bleka enstaka tänder.

För att dölja fula, söndriga eller sneda tänder används väldigt ofta porslinskronor. Dessa sätts som ett skal utanpå dina egna tänder. Har du tvingats till att dra ut en tand kan du behöva en bro för att fylla tomrummet mellan tänderna. Implantat används för att skapa en konstgjord tandrot som därefter används som stöd för artificiella tänder, ifall du har förlorat enstaka eller flera tänder.

Väldigt många svenskar har redan blekt tänderna och det har gått så långt att de som tidigare hade normalt vita tänder inte längre framstår i mängden. Det är inte ovanligt att i jämförelse med någon som blekt tänderna kan normalt sett vita tänder se gula ut.

Föreställ dig ett foto där dina två kompisar blekt tänderna men inte du är det lätt att dina tänder framstår som gula och kanske t.o.m. orena. Det är inte konstigt att bleka tänderna idag är nästan lika vanligt som att sminka sig när bilder sprids på Facebook och Instagram som en löpeld.

Detta inlägg postades i Nyheter den av . Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>